5 claus per tenir una Oficina 3.0

Les oficines 3.0 son el nou format pel nou segle i les noves formes de treballar, i els seus usuaris volen sentir-s’hi a gust , amb confort, i percebent que l’entorn és de qualitat allà on passen la major part de les hores del seu dia a dia.
I és que els beneficis que s’aporten són masses per no tenir-los en compte:

1- Crear espais que puguin interessar les persones que contractem i que volem retenir, afavorint el sentiment de pertinença per la nova generació de MILLENIALS, que volen treballar en entorns de col·laboració i que garanteixin una bona qualitat de l’ambient de treball, de vida.

2- Reducció del 40% dels costos immobiliaris que resulten de l’estudi, que ha fet Ofita, que demostra que ens passem un 60% del temps reunits, i deixem sense ús els despatxos estancs un 40% del temps, desaprofitant-los per tant. (dades d’ OFITA)

3- Orientació cap un entorn humà del disseny, amb espais més segurs, verds, smarts, sostenibles, i responsables a nivell social. S’afavoreix, així, la cultura d’hàbits més saludables entre els usuaris, que també cal promoure, millorant així la salut en el nostre entorn. I marcant com a objectiu final un entorn on el WELLBEING LABORAL sigui adoptat i assumit, per satisfer una millor qualitat de vida tan en els aspectes físics, cognitius, com psicològics.

Els temps ha canviat i des de la tipologia d’oficina que existia fa 20 anys, amb molts espais tancats, en un format molt hermètic, fins a les que hi ha avui en dia amb una petita evolució més a cap a l’obertura d’espais, encara falta un darrer pas que afavoreixi els espais de col·laboració que haurien de ser un 60% de les nostres oficines, amb múltiples i variades tipologies que ho permetin, adaptat sempre a les necessitats de cada empresa.
Per afavorir aquesta evolució cal:

4- Tenir un entorn digitalitzat, i basat en la tecnologia, per afavorir la mobilitat dels usuaris, al màxim, dintre dels espais de treball, l’anomenat Freelancing. Evidentment, la utilització de portàtils o tablets també hi ajuda, i el servei de wiffi via una bona connexió per fibra òptica.

5- Promoure la cultura col·laborativa, per ajudar a crear més sinergies que ajudin a créixer els beneficis de l’empresa, en comptes de retenir el talent, compartint-lo, i ajudant alhora a afavorir la trobada entre treballadors, per generar projectes o facilitar solucions.

I per això s’han creat nous entorns i elements fins fa poc inusuals a l’oficina: espais informals, zones de relax… Ha disminuït el número de despatxos i la demanda de zones d’interacció augmenta considerablement. I hi ha molts tipus de reunions per les quals es requereix pensar en diferents espais dissenyats apropiadament per a cada situació.

 

    D'acord amb el RGPD i la LOPDGDD, OLGA GUDAY PADROSA tractarà les dades facilitades amb la finalitat d'enviar un butlletí informatiu mensual entre els subscriptors. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per a obtenir més informació sobre com estem tractant les seves dades, accedeixi a la nostra política de privacitat.

    Enviant aquest email, acceptes la nostra Política de Privacitat.