La importància de ser Disruptiu en la nova Cultura empresarial

Per estar al dia de la nova cultura empresarial cal comprendre un concepte del que es va parlant molt, que és la Serendipitat. Aquest concepte s’aplica per generar millors idees que resolguin reptes a les nostres empreses, i també afecta la forma de distribuir les oficines.

Per entendre una mica el concepte busquem al Diccionari Català de la llengua, que diu que la Serendipitat és el “Descobriment valuós, produït de forma casual o accidental, fet per un investigador en el curs d’una recerca orientada a altres objectius i amb pressupòsits teòrics diferents”. Es a dir , un descobriment afortunat i inesperat d´una cosa sense buscar-la.

Nova Cultura per a noves distribucions

Si volem aprofitar aquests descobriments inesperats als directius que volen crear noves propostes empresarials els calen nous espais, on no només ells i la resta d’usuaris es puguin sentir còmodes per trobar noves idees (espais de brainstorming, etc.), sinó també els caldran espais on la clau estigui en permetre que els usuaris trobin idees de forma disruptiva. La necessitat de disposar de llocs on no es dirigeix el pensament a la recerca d’idees, sinó el contrari, on trencant amb els mètodes de treball antic, justament es trobin idees quan no es busquin. Espais de relax, de documentació, de joc, etc. i en definitiva, espais allunyats o diferenciats del treball diari més rutinari.

Hi ha grans empreses, que tots coneixem, que tenen aquests espais disruptius de relax, joc, cafeteria, espais exteriors, etc. on els treballadors poden seure on vulguin amb l´ordinador. Un bon exemple d’aprofitament d’espais diferents per obtenir idees brillants el tenim a la sèrie de TV HOUSE. El Doctor protagonista trobava sempre les millors solucions a les malalties dels seus pacients parlant amb desconeguts, companys o a llocs inesperats fins i tot en converses que res tenien que veure amb l’enfermetat a curar: link.

Aquests nous espais poden ser trobats de forma casual, o poden ser planificats amb la distribució de les noves Oficines per poder disfrutar-los de forma més propera i habitual, i aquí és on un bon assessorament de l’Equip d’Arquitectura pot acompanyar en aquesta nova organització d’espais més adequats als nous temps i a la nova Cultura empresarial.
Per tots aquests motius, cal entendre que actuant de forma Disruptiva pot millorar la nostra empresa, i no només és bo per l’ambient de treball, si no també pels resultats del negoci!

    D'acord amb el RGPD i la LOPDGDD, OLGA GUDAY PADROSA tractarà les dades facilitades amb la finalitat d'enviar un butlletí informatiu mensual entre els subscriptors. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per a obtenir més informació sobre com estem tractant les seves dades, accedeixi a la nostra política de privacitat.

    Enviant aquest email, acceptes la nostra Política de Privacitat.