Cinc Tipologies de sales de reunions en entorns de treball col.laboratiu 3.0

Els nous espais de Treball busquen augmentar la productivitat de les empreses, i estan preparats per a la gent que ja treballa amb nous formats completament digitalitzats i amb ganes de resolució de tasques a través de la col·laboració entre usuaris de la mateixa empresa. Queden enrere els anys del treball individual i dels espais hermètics.
Per desenvolupar aquests objectius empresarials existeixen múltiples sales de reunions, amb diferents finalitats i mesures dintre de les oficines, només que cada empresa ha de definir les tipologies que més s’ajusten a les seves necessitats de futur, i la quantitat exacta. En resumim 5 tipologies:

1. Sales de Reunions per a molts assistents.

Sala reuniones tipo 1 Colaborativa

Son útils per a grans trobades tipus Convenció (per a una mitja de 100 persones en total), o tipus Junta (per a una mitja de 15 persones en total). La freqüència d’us d’aquest tipus de sales és baixa, però la duració, quan està en actiu, es de 100 minuts, de mitja.

La seva adequació ha de respectar la serietat del conjunt, unit amb la tecnologia necessària perquè siguin pràctiques.

2. Sales de Reunions per a grups petits

Sala reuniones tipo 2 Colaborativa

Aquestes sales van dirigides a trobades tipus Cicles de Formació a les empreses (per a una mitja de 20 persones en total) , tipus Workshops, Updates, Maduracions, Masterclass, Challenges, Innolabs, etc., o per a reunions d’Equip (per a una mitja de 6 persones en total), també es poden usar en reunions de Presentacions de producte o per a rebre Visites (per a una mitja de 5 persones en total). Solen tenir una freqüència setmanal, però la duració és de 60 minuts, de mitja.

Aquestes sales haurien de ser molt còmodes, practiques i flexibles, per a permetre usos ben diferenciats, havent, al seu torn, de ser atractives i agradables, podent-se aprofitar per crear marca i crear més sentiment de pertinença dels treballadors amb l’empresa.

3. Sales de Reunions per accelerar la Creativitat.

Sala reuniones tipo 3

Molt pràctiques en reunions de Brainstorming (per a una mitja de 5 persones en total). Tenen també freqüència setmanal, però el temps d’us mitjà és de 240 minuts.

L’adequació dels ambients interiors s’espera que bàsicament generi comoditat en l’ús diari per afavorir el flux d’idees.

4. Sales de Reunions improvisades

Sala reuniones tipo 4

Aquestes sales s’han pensat per a trobades tipus reunions espontànies o exprés (per a una mitja de 3 persones en total) i aquelles que haurien de poder realitzar-se molt a la vora de la zona de treball habitual, i, sobretot, sense reserva prèvia. La freqüència d’ús és diària, per tant, s’usen molt, i les reunions duren una mitja de 30 minuts.

5. Espais de Reunions en Petit Comitè

Sala reuniones tipo 5

Como a últim exemple, aquestes sales serveixen per a trobades en format de reunions privades i confidencials (per a una mitja de 2 persones en total), o com espais ideals per a les videotrucades o trucades de telèfon privades (per a 1 persona), phonebox o focus room. La freqüència d’ús és diària, i la duració és de 30 minuts, de mitja.

La implementació de l’ambient ha ser orientada a garantir la intimitat dels usuaris i provablement calgui un bon control acústic.

Com es mostra en aquest resum de la varietat, les sales més grans, son habitualment les menys usades per freqüència, mentre que les més flexibles i petites son les que suporten un ús més alt, i per això s’han convertit en les més necessàries avui en dia.

Tots aquests espais es poden implementar a l’Oficina gracies a la dràstica reducció de despatxos tancats i a la considerable demanda de zones d’interacció.

I és que ja que ens passem més d’un 60% del temps reunits, segons l’estudi “More than one” d’Ofita (link), és necessari pensar bé com voldrem viure en el nou espai de treball!

    D'acord amb el RGPD i la LOPDGDD, OLGA GUDAY PADROSA tractarà les dades facilitades amb la finalitat d'enviar un butlletí informatiu mensual entre els subscriptors. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per a obtenir més informació sobre com estem tractant les seves dades, accedeixi a la nostra política de privacitat.

    Enviant aquest email, acceptes la nostra Política de Privacitat.