L´assessorament d´un Arquitecte és clau per la nova Cultura empresarial d’Oficines 3.0

Quan rebem un nou encàrrec al Despatx d’Arquitectura, el client pot venir atret pel nou format d’Oficines 3.0, del qual se’n parla molt, perquè és el nou format per qui vol Oficines innovadores, però cal que els valors que hi ha darrera del format 3.0 siguin assumits com la Cultura de base de l’Empresa del nostre client.

I és que aquesta Cultura empresarial, amb una tendència creixent a ser Col.laborativa, o és ben assumida o el “programa tècnic de necessitats”, que és el llistat que resumeix tots els espais que es necessitaran en 5 anys, indispensable per fer un bon projecte d’Arquitectura d’unes noves Oficines, només podrà oferir unes oficines 2.0, lluny de les possibilitats molt més innovadores, que enriqueixen les empreses del futur, de les oficines 3.0.

Per a nosaltres la solució radica en l’assessorament al Client, per poder orientar al canvi.

En el fons caldrà, bàsicament, que el Client surti de la zona de confort, per projectar adequadament les necessitats d’espais, i per tant, aquest pas no parteix d’un problema econòmic.

Entenem, doncs, que cal un bon assessorament previ per preparar un bon programa de necessitats, que defineixi bé tots els espais que les futures oficines caldrà que continguin, amb o sense quantificació de la previsió de superfícies, que ajudi assolir l’objectiu perquè les noves oficines no quedin obsoletes només començar, si no, sobretot, per amortitzar la inversió del canvi i que es pugui gaudir de l’entorn laboral per molt de temps.

Un bon exemple de la transformació d’una Empresa a la nova Cultura Col.laborativa és el Grup Agbar (Suez), que conta, per començar, amb 52 sales de reunions:

Vídeo del procés d’obra dels espais del nou Edifici d’Agbar:

El nou Edifici de l’Arquitecte Arata Isozaki a la Zona Franca, de 16.000 m2 útils, és la nova Seu d’Agbar, i consta de dotacions d’alta tecnologia, és molt funcional, juga amb la transversalitat del seu ús, i és avantguardista. Consta d’àmplies zones verdes i terrasses equipades amb wifi. Les obres van durar 7  mesos, i té plantes diàfanes, sistemes flexibles adaptables al flux de feina, amb estructures modulars dotades tecnològicament (freecooling, fibra òptica, i seguretat integral). I principalment conté de 52 sales de reunions!

Vídeo de les opinions dels treballadors d’Agbar i la seva percepció del canvi de Seu i Cultura Empresarial:

Vídeo dels Espais d’Agbar per a la Innovació:

El nou espai CREA és el punt de trobada per a la Innovació, de l’empresa Agbar, i consta d’espais de Documentació (tan física com digital), de Presentacions, de sessions de Brainstorming, i de Cicles de Formació (#Workshops, #Updates, #Maduracions, #Masterclass, #Challenges, #Innolabs, etc.).

Animem a tots aquells Directius que necessitin noves oficines a deixar-se assessorar per poder fer el canvi i entrar al s.XXI i a la nova Cultura Col.laborativa! Tots creixem junts!

    D'acord amb el RGPD i la LOPDGDD, OLGA GUDAY PADROSA tractarà les dades facilitades amb la finalitat d'enviar un butlletí informatiu mensual entre els subscriptors. Podrà exercir, si ho desitja, els drets d'accés, rectificació, supressió, i altres reconeguts en la normativa esmentada. Per a obtenir més informació sobre com estem tractant les seves dades, accedeixi a la nostra política de privacitat.

    Enviant aquest email, acceptes la nostra Política de Privacitat.