Arquitectura i project management casa a la roca | Guday Terreros

Casa a la Roca

Casa construïda sobre la roca i vora el mar a Roses

Ubicació: Roses, Alt Empordà (Girona, Catalunya)

Any Construcció: 2005-2007
Superficie del solar: 1.098m2
Superficie Construida: 364m2

Adequació de l’obra a l’entorn: La forta pendent del terreny ha composat una casa embeguda en el terreny, que hi serpentineja, i que cap enfora obre totes les finestres cap al mar.

Singularitat i caràcter: L’aspecte principal gira al voltant del ventall de vidre de dos plantes sobre una base de pedra massissa, així el cos superior blanc i eteri prèn tota la lleugeresa d’una casa vora el mar.

Economia de recursos: Es va analitzar prèviament la direcció de les vetes de la pedra per saber si l’excavació sortiria econòmica, només després es va tirar endavant l’excavació. Murs de contenció encofrats a dos cares per evitar l’excés de cost per merma de formigó. Unificació i modelació de carpinteries. Pedra exterior a base de motlles apilables.

Rigor en els aspectes tècnics de manteniment i estalvi: Tota la casa es pot anar repintant fàcilment de blanc, les baranes són d’acer inoxidable per evitar problemes d’oxidació per sals, s’han previst desaigües numerosos a tot el perimetral de la casa per poder evacuar les aigües excessives en moments de pluges torrencials. L’estalvi energètic es potencia gràcies a l’instal.lació de lames horitzontals que protegeixen de la radiació directa del sol.