Direcció d'obra i project management d'habitatges | Guday Terreros

Casas en la zona del Empordà

Ubicació: Llers, Alt Empordà (Girona, Catalunya)

Any Construcció: 2006-2008

Superficie del solar: 544m2
Superficie Construida: 1.091m2

Adequació de l’obra a l’entorn: La forma ovalada de la parcel.la ha marcat la distribució i partició de les cases aparellades, fins el punt que n’ha fet sorgir un desplegament en forma de ventall, que interiorment només beneficia l’expansió dels espais a la zona de la sala d’estar en direcció cap a les vistes a Nord, on sofereixen unes vistes abundants cap al Canigó i prats verds de la Plana de l’Empordà.

Singularitat i caràcter: Singulars són les númeroses entrades de llum, tan pel lluernari, com per les finestres inclús en cantonada, i el caràcter que calia donar a aquestes cases era la de modernitat integrada al nucli antic de la població.

Economia de recursos: La disposició en ventall va permetre aprofitar al màxim l’edificabilitat permesa, per altra banda, tots els materials escollits són propis de la zona, la distribució s’ha fet pensant en una possible col.locació d’un montacàrregues a futur dintre l’ull d’escala, que pogués unir les tres plantes.

Rigor en els aspectes tècnics de manteniment i estalvi: Els materials i acabats per a aquestes cases són ceràmics o acabats amb pintures, clau del funcionament i estalvi tradicional. És un projecte de programa molt standard, i això en facilita les complexitats, per tant el seu manteniment també és senzill.