Projecte d'habitatges tutelats a Palma de Mallorca I Guday Terreros

Concurs per Equipament d’Habitatges tutelats a Palma de Mallorca

Habitatges tutelats al casc antic de Palma de Mallorca

El barri de “Sa Gerreria” i el solar del projecte han sigut des del seu origen un “límit” respecte el centre del casc antic i també respecte l’eixample, just a l’altre costat de l’Avinguda Alomar. L’edifici reconstrueix aquest límit  contemporani de la ciutat.
Aquestes son unes característiques que es recullen per disposar part del programa entre el món més dens i propi del casc antic i el món més diàfan i ampli de l’avinguda Alomar.
L’edifici recupera i adapta un programa contemporani al referent del porxo: històricament en el barri, principalment d’artesans, s’habitava al carrer, s’estava a cobert però de manera exposada.
La volumetria de l’edifici ve condicionada per l’alçada reguladora màxima, que només permet una elevació del perímetre fins a esgotar-la. A partir d’aquí la re-interpretació d’elements tradicionals como la tribuna, el sòcol que forma la planta baixa i el seu espessor, el gruix del mur com  tots els de la zona ( imatge de casc antic) i la coberta habitable permeten aproximar-se a un punt d’originalitat.
Envers el programa, a l’edifici es prèn partit per separar els usos més públics dels privats i la seva distribució per plantes.

En planta soterrani es disposen les parts comunitàries esportives, en planta baixa les comunitàries d’interacció i oci més obertes i en relació amb la ciutat antiga.

En les plantes pis, els habitatges adaptats es disposen intercalats, tres per a gent gran i dos per a joves a cada planta. En totes es disposen àrees comunes, vora les galeries practicables i obertes al pati d’illa de cases, on poden trobar-se i estar els joves i la gent gran. Aquesta àrea, en la planta tercera passa a ser la de safareig comunitari i l’espai de secat d’hivern.
La planta coberta és un terrat on s’ubiquen els estenedors, una àrea d’horts comunitaris i instal·lacions.

 

PROGRAMA
Concurs per un edifici assistencial amb equipaments per habitatges i centre Intergeneracional
UBICACIÓ
Palma de Mallorca
PROMOTORS
Patronat de l’habitatge de Palma de Mallorca
AUTORS
Olga Guday, Rodrigo González, Cristiano Franconi, Sergi Ros
ESTRUCTURES
Area 5

CONCURS
2009
SUPERFÍCIE SOLAR
303,70 m2
SUPERFÍCIE CONSTRUIDA
1.214,8 m2
PRESSUPOST
1.152.272 €

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page